Тези истории са автентични, но досега не са публикувани. „Утро“ продължава серията материали за знакови престъпления в Русе и региона, разкрити от правозащитните служби в пълен синхрон, с денонощна работа и много усилия, но без много шум.

Изнасилванията са една от темите табу в соцвремената. Защото не трябва и сянка на съмнение да пада върху морала на обществото и на отделните другари и другарки. Но те все пак са се случвали, макар милицията по онова време да е избягвала да съобщава за такива инциденти. Има обаче и един любопитен факт, за който свидетелства криминалист, участвал в разкриването на сексуални посегателства тогава: „Поне 30% от изнасилванията по наше време бяха бутафорни, тоест жените и момичетата лъжеха, че са били насилвани, за да не се изложат пред семействата и колегите си, че са правили доброволен секс“.
За два такива случая, станали през месец в далечната 1982 година, е разказът днес. Те са разкрити за броени часове, тъй като „насилниците“ нито са се крили, нито пък жертвите им са се борили отчаяно.
30-годишна жена става играчка на група младежи
В една августовска неделя следобед майка води детето си в седмичната детска градина на Текето, тъй като рано сутринта на другия ден е на работа. В съседство е ресторант „Липник“, а до тръгването на последния автобус има доста време и тя не устоява на желанието да изпие едно питие. На съседната маса се черпят четирима младежи, сред които и един непълнолетен хлапак. Развеселената групичка веднага засича самотната жена и леко се присламчва към масата й с предложение за  компания. Жената не отказва, поръчките към сервитьорката се умножават, а настроението става все по-безгрижно.
Около 19 ч тя изведнъж започва да се притеснява, че ще изтърве последния автобус до града. Едно от момчетата в компанията веднага я успокоява, че живее наблизо, в първите къщи на Николово, и има кола, с която ще я закара до дома й. Замаяна от алкохола, жената бързо забравя притеснението си и почерпката с веселата компания продължава още един час. Около осем часа всички тръгват към Николово.
Веселбата свършва, щом влизат в двора на къщата. Там няма кола, а само един мотор, при това само с едно колело. Усмивката на лицето на жената замръзва, тя за секунди като че ли изтрезнява и в размътения й от алкохола мозък се стрелва тревожната мисъл, че нещо не е наред и става опасно. Опитва се да избяга, но четиримата я хващат и я завлачват вътре в къщата.
Смесицата от алкохол и похот превръща следващите часове в оргия. Всички, включително непълнолетния хлапак, доказват мъжеството си върху жената. Защо оргия ли? Защото не срещат никаква съпротива. Омаломощени от сексуалната вакханалия всички заспиват. Призори първа се събужда жената и веднага хваща автобуса от селото за града. 
За нейна изненада мъжът й не е отишъл на работа и я чака
Не е спал от притеснение и тревоги за нея. Разпитва я къде е била толкова време и какво е правила. Тя плаче и докато хълца и подсмърча, измисля защитната си версия: група младежи я отвлекли и изнасилили в гората. Съпругът й побеснява и макар че тя се съпротивлява, веднага я откарва в милицията. Там я разпитват и в началото жената държи на версията си за отвличане и изнасилване в гората. Как да признае, че на пияна глава е повярвала на група голобради момчета и сама е отишла с тях в къщата на своя позор?! Но нещо в нейната версия не звучи съвсем правдоподобно и разпитът продължава. Час, два. Накрая тя рухва и признава всичко - от първата чашка в ресторанта през веселата компания до къщата в Николово и алкохолния секс маратон. Пред следователя твърди, че трите големи момчета са я заплашвали, че ако не им се отдаде доброволно, ще я заведат в гората и ще я оставят на кучетата, завързана за някое дърво. Така била принудена да удовлетвори горещите мераци на всички.
Оперативна група милиционери заедно с жената отиват до къщата на среднощната оргия, където намират едно от момчетата. Без много да се съпротивлява, то казва адресите на останалите съучастници в груповия секс. И трите момчета се оказват 18-годишни, на които им предстои казарма.
Четвъртият герой е само на 14 години
На разпита и четиримата твърдят, че жената доброволно е правила секс с тях и изобщо не се е съпротивлявала. Не е необходимо много време на следователите, за да разбият единодушието им и да признаят за заплахата, а след това и да разкажат как точно се е случило всичко.
Родителите на момчетата са привикани в кметството на Николово. И в прав текст им е казано, че ако не вземат мерки, синовете им, вместо в хубаво поделение, може да изкарат две години в трудови войски, където пращат момчета без образование и от малцинствата. За почти патриархалното възпитание на хората на село по това време случаят е шокиращ и реакцията на бащите е очаквана - още на място ошамарват синовете си и ги подкарват към къщи. После им се налага и да платят обезщетение на жената за лудориите на децата си, посрамили ги пред съселяните им.
Съблазните на големия град провалят момиче от село
През септември същата година момиче от разградските села идва да учи в Педагогическия институт в Русе. Родителите наемат квартира. Хазяйката е разговорлива, намират общ език и притеснените майка и баща я молят да се грижи за детето им, което за първи път остава само, и ако забележи нещо обезпокоително в поведението на момичето, да им се обади, за да вземат мерки.
Една вечер през септември студентката излиза на разходка по Главната, щастлива, че вече не е под строгия контрол на родителите си и може да прави каквото си иска. Строен рус младеж забелязва, че е сама, спира я в района на бившата сладкарница „Тетевен“ и я заприказва. Момчето е привлекателно, а момичето се радва, че е забелязано, и приема поканата за чаша питие в пивница „Бухала“, която била на Речна гара. В ресторантчето двамата изпиват по едно коняче с кафе и тръгват на разходка по кея.
Сладкодумният младеж обаче има по-смели и интимни планове
за момичето и лека полека го отвежда до Парка на младежта. Часът минава осем вечерта, алеите са безлюдни и двамата сядат на пейка. Не след дълго, разпален от желание, младежът прегръща девойката, пъхва си ръката под полата й и понечва да я целуне, убеден, че конякът е омаял главата й и целта му няма да срещне съпротива.
Реакцията на момичето обаче е неочаквана. Тя бързо се дръпва, удря шамар на „кавалера“, скача от пейката и хуква по алеята. Но високите токчета на обувките й не й позволяват да бяга бързо. Младежът я настига, поваля я на тревата и там я обладава. Изобщо не му се налага да къса дрехите й или да я насилва по някакъв начин, защото тя не се съпротивлява.
След това учтиво и кавалерски я изпраща до квартирата й
Часът вече е 22 и разтревожената от закъснението на квартирантката си хазяйка я чака на масата в хола. Още щом отваря вратата, тя засипва момичето с куп въпроси: „Къде беше, с кого беше, как може толкова време да те няма, без да ми се обадиш, нали чу какво казаха баща ти и майка ти, като те оставиха тук, ей сега ще им се обадя“. Стреснато от словесния порой и споменаването на родителите му, момичето се оправдава, че младеж я отвлякъл в Парка на младежта и я изнасилил. „Тръгвай в милицията да разкажеш кой и какво е направил с теб“, казва ошашавената хазяйка, облича се бързо и повлича квартирантката си към участъка.
Посреща ги дежурният старшина на портала, който ги пита защо идват и какъв е проблемът. По описанието на младежа
той веднага се досеща, че става дума за Генчо, по прякор Бакуто
известен отдавна на милицията. 26-годишният русенец работел в Захарната фабрика и живеел във ведомствените жилища до завода.
Сформирана е оперативна група, която отива в къщата и намира Бакуто да спи спокойно в леглото си. След като го вдигат, криминалистите го събличат гол, но никъде по тялото му не намират драскотини или следи от удари, които да показват, че е имало борба и момичето се е съпротивлявало на похотливия му мерак. В същото време съдебен лекар прави преглед на момичето, но и по неговото тяло не са открити следи от насилие, а освен това се установява, че то не е било девствено преди случката в парка. Разпоредена е очна ставка между двамата и не след дълго става ясна цялата история: секс е имало, но той не е бил насилствен, защото момичето се е оставило в ръцете на младежа. Е, дърпало се в началото, но то било, за да не я помисли той за проститутка.
Бакуто е освободен, а съсипаните родители на момичето си го прибират обратно на село.