Златните хитове на братята Благовест и Светослав Аргирови излизат на концертната сцена в Русе заедно оркестъра на Русенската опера. Срещата с обичаните изпълнители е на 23 май от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание.
Концертът бе анонсиран лаконично и без подробности от директора на операта Пламен Бейков в началото на февруари.
„В същността си те са класически музиканти - единият свири на пиано, а другият е виолончелист. В концерта ще се включат и оперни певци, а диригент ще бъде главният диригент на Русенската опера Димитър Косев, който е много добър аранжор на популярна музика“, обясни известният бас. 
Хитовете са златни, защото за мнозина от българската публика те са символ на прекрасните години на младостта, но златни и защото продължават да радват и вълнуват така, както винаги са го правили през 40-годишната музикална кариера на най-прочутите близнаци в българския шоубизнес.
„И двамата са амбицирани да постигат съвършенството, и двамата мечтаят и търсят нови музикални предизвикателства, и двамата пожелаха да споделят мечтите си с оркестъра на Русенската опера.  Днес те чувстват своето място на взискателни и търсещи професионалисти и музиканти в компанията на русенските инструменталисти“, казват от операта. 
Най-известните песни на дуета ще прозвучат в нови аранжименти, съставени от диригента Димитър Косев, а тъй като Русе съдбовно е свързан с много нови неща, тук те ще изпълнят и най-новите си песни, а други - за първи път заедно с някои от солистите на русенската оперна трупа. 
На сцената ще излязат още звезди - Тони Димитрова, Веселин Маринов и Роси Кирилова.
След концерта-спектакъл Благовест и Светослав предлагат среща с публиката във фоайето на Доходното здание където почитателите им ще имат възможността да получат автографи на корицата на новата им биографична книга „Братя Аргирови. Гот е да сме двама“. Авторът, събрал техните спомени и откровения е популярният радиоводещ Йордан Георгиев-Данчо Стълбицата. Презентацията е организирана от издателство „Софтпрес“. Концертът е първият от поредицата концерти, с която братя Аргирови съвместно с русенските музиканти ще отбележат своя творчески юбилей в цялата страна.