Половин година условно наказание с три години изпитателен срок и забрана да шофира за период от една година. Това е окончателната присъда на шофьорка, която след почерпка с няколко бири, блъснала пешеходка в центъра на Русе, видяла, че пострадалата е добре и решила да се прибере в дома си в Долна Студена. А по пътя всячески избягвала разпоредбите на пътните полицаи да спре за проверка.
Произшествието е от началото на ноември миналата година, когато около 20.30 часа Й.П. карала личния си „Ленд Роувър“. Шофьорката бутнала пресичащата на пешеходна пътека жена на кръстовището на бул.“Цар Освободител“ с ул.“Хан Крум“. Спряла за малко, но явно видяла, че катастрофата не е кървава и тежка, и отново натиснала газта. Свидетелка на случката веднага позвънила на спешния телефон 112 и обяснила ситуацията, като посочила регистрационния номер на колата. Полицейски екип направил справка и предположил, че жената се прибира на село и я завардил край Обретеник, за да я пресрещне и спре.
Така и станало, но водачката изобщо не спряла на вдигнатата стоп палка. Затова патрулката започнала да я преследва, но шофьорката не отбила и на включените сирени и светлини. Не се впечатлила и от стоп палката, която единият от униформените й показал, докато полицейският и нейният автомобил се изравнили. Полицаите се принудили да изпреварят опърничавата водачка и като намалявали постепенно скоростта, я принудили да спре. Оказало се, че дамата лъха на алкохол и след тарикатлъци и опити за неуспешни проби с дрегера, уредът отчел 1.36 промила. В крайна сметка наказанието на Беленския районен съд бе потвърдено окончателно от окръжните магистрати въпреки оспорването от страна на нарушителката.