За втора поредна година, през месец октомври – Световния месец за борба с рака на гърдата, Първа САГБАЛ "Св. София" – София и УМБАЛ "Св. Марина" – Варна обединяват усилията си срещу онкологичното заболяване, съобщиха от болница "Света София".

През тази година към мащабната информационна кампания се присъединява и Специализираната болница за активно лечение по онкология – София. Основното послание на инициативата е, че открит на време, ракът на гърдата е лечим. Кампанията има за цел да насочи общественото внимание към превенцията и ранното откриване на заболяването, възможностите за лечение и необходимостта от психологическа подкрепа за жените с тази диагноза и техните семейства. В рамките на кампанията всяка от трите болници е предвидила различни активности, чрез които да акцентира върху профилактиката и лечението на това социалнозначимо заболяване, както и рехабилитацията след активно лечение.

Първа САГБАЛ "Св. София" организира безплатни прегледи при мамолог всеки работен ден в периода 13-24 октомври. Консултациите ще се провеждат след предварително записване от 8 до 13:30 часа на тел.: 02/44 70 207. В този период ще има и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени и техните семейства. Графикът на предвидените активности в останалите две болници ще бъде обявен допълнително.