Общо 40 000 лева обезщетение поискаха популярните в светските среди близначки Моника и Вероника Ланчеви заради преживения кошмар през нощта на 26 октомври миналата година. Тогава те бяха нападнати, бити и заплашвани след купон в дискотека „Шоурум“. След инцидента двете участнички в последния конкурс Мис България преживели стрес, уплаха, унижение, ограничили социалните си контакти и известно време не можели да работят като модели заради синините по лицата и телата си. Затова редом с прокуратурата с искания за справедливи наказания над побойниците си, 22-годишните близначки поискаха и парична компенсанция за душевните си вреди и бяха конституирани като граждански ищци.
Подсъдими са 31-годишният Христофор Н. с прякор Форито и 32-годишният Димитър П. познат като Тамагочито. Моника заяви, че отнесла удар и от трети човек от компанията, познат като Тавата.
Първото заседание по делото продължи цял ден заради десетките свидетели. Отново заради свидетели то бе отложено за началото на следващия месец.
Според прокуратурата Вероника отнесла лека телесна повреда, а Моника - средна телесна повреда, включително сътресение на мозъка и посттравматично главоболие. Двамата мъже със звучни прякори са обвинени и че се заканили с убийство на момичетата.
По думите на близначките конфликтът започнал малко след полунощ, когато Моника и нейна приятелка си търсели якетата, но не ги открили. Докато пресъздаваше спомените си от злополучната вечер Моника се разплака и обясни, че жена от компанията на нападателите й заявила „да не пипа с евтините си ръце“. В крайна сметка на излизане близначката минала отново покрай нея. Тогава дамата я хванала за косата, станала огромна суматоха и Тавата я ударил през лицето. Маси, столове и чаши паднали по земята, а в мелето се включила и Вероника, която като защитна реакция хвърлила чаша по струпаните хора. В суматохата служител от дискотеката извел близначките през заден вход и те си взели такси. Още не успели да затворят вратите на колата обаче, когато Форито и Тамагочито застанали от двете страни на таксито и започнали да налагат с юмруци и ритници седналите на задната седалка момичета.
Според близначките повод за скандала не е имало, нито провокация от тяхна страна.
След като били прегледани в Спешното и дали показания в полицията, още същата нощ тръгнали за София, тъй като се страхували да не бъдат повторно нападнати. Участвали в телевизионни предавания по Нова тв и Тв7, за да привлекат внимание и отговорните органи да започнели навременна работа по техния случай.
По думи на Моника и Вероника след инцидента свързани с нападателите им хора им звънели, за да оттеглят показанията си и да не съдят побойниците, като им предлагали 5000 лева.