Щандът с жива вода бе едно от най-притегателните места на откритото вчера в Доходното здание дванадесето издание на международното изложение „Здраве, Щастие, Красота“.
Живата вода всъщност е алкална вода с Ph 9-9.5. Тя помага да се неутрализира киселинността в организма и има подчертано здравословно въздействие. Живата вода е слънчева светлина за четене и работа, обясни изложителката.
Опашки се извиха и пред фермерския пазар с натурални и чисти продукти, предлагани директно от производителите. Посетителите имаха възможност да опитат и да си купят хляб от лимец, а мнозина положиха глава и на възглавници с растителен био пълнеж.
Желаещи не липсваха пред щанда с уникалния руски уред „Аура Камера“, който регистрира човешката аура посредство специфичен софтуер. Дамите тестваха и козметични продукти за лице и тяло без парабени с екстракт от билкови масла, арган, прополис и алое вера.
„Щастливи сме, че дванадесетият международен форум „Здраве, щастие, красота“ е в Русе, защото посланията които той отправя са много важни. Те са към младите, към по-големите, към възрастните и ни учат как да живеем здравословно, как да мобилизираме организма си за да е силен и здрав и как да се справяме с всичко, което ни атакува“, каза кметът Пламен Стоилов при откриването на форума. „Идеята е да се обединят възможностите на местните производители и всяка година събитието да се случва в Русе“, допълни той.
Организаторите бяха поздравени и от зам.-областния управител Станимир Станчев.
До неделя над 150 производители на еко- и биопродукти, експерти, и лектори в областта на здравословния начин на живот очакват русенци във фоайето на Доходното здание, за да споделят своя опит за подобряване на качеството на живот, за цялостно укрепване на организма, за възстановяване след здравословни проблеми и за самоусъвършенстване.
Акцент в днешната програма на изложението е детско Здраво-вкусно шоу с много игри, забавления и награди, което започва в 17 часа.