Зоналният съвет на Българския футболен съюз във Варна спря за два мача треньорските права на Веселин Великов. Освен това старши наставникът на „Дунав“ трябва да плати и глоба от 250 лева. Санкцията е наложена по доклад на дежурния делегат след последния домакински двубой на дунавци срещу „Шумен 1929“. Делегатът описва поредица от ситуации, в които Великов си позволил тежки реплики по адрес на съдийската бригада и скамейката на гостите, като поведението му е квалифицирано като „непристойно“.
Старши треньорът ще изтърпи наказанието си с място на трибуните тази събота при гостуването на отбора в Две могили /16 часа/ и на 18 октомври, когато „Дунав“ ще домакинства на „Белица“.
Пропусналият заради здравословни проблеми мач с „Шумен 1929“ Мирослав Будинов вече тренира пълноценно и ще е в групата за срещата с „Две могили“. В добро състояние е и халфът Георги Чакъров. Мачът утре ще бъде ръководен от варненския съдия Красимир Кръстев.
Междувременно стана ясно, че служители на румънската фирма, оторизирана да довърши работатата по изкуствения помощен терен до залата в „Здравец“, вече действа на пълни обороти. Румънците подлепват с фино лепило застланите рулони и дренират игрището с много фин пясък.