Над 20 нови, светлоотразителни пътни знаци са поставени на опасен участък по пътя Русе-Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на областната администрация във Велико Търново.
Това е част от мерките, предприети за обезопасяване на "Присовските завои" край Велико Търново - трасе с дължина около километър и половина, което от 2010 година е включено в списъка на участъците с най-висока концентрация на пътнотранспортни произшествия.
През миналата седмица в района беше монтирана предпазна мантинела, върху която също са поставени светлоотразители.

Спешните мерки за обезопасяване на трасето ще продължат в началото на следващата година, когато при подходящи атмосферни условия ще бъде поставена "шумящата маркировка" върху асфалта и ще бъде извършено просветляване на растителността от двете страни на пътя.
С писмо до председателя на агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/ по настояване на областния управител инж. Георги Рачев ще бъде поискано разрешение за частично "нарязване" на асфалта по опасния участък, за да се намали скоростта на автомобилите и да се повиши вниманието на водачите.
Общата стойност на проекта за обезопасяване на опасния участък е 120 000 лв., финансирането е от АПИ. Осъществяването на проекта започна след съвместно заседание на комисиите по безопасност на движението в областите Велико Търново и Русе, което се състоя в края на ноември. 
От пресцентъра на ОД на МВР припомнят, че за 2013 година пътните инциденти в района са били над 20, предимно с тежкотоварни автомобили.