54-годишният фермер Селим Кешифов, който натисна педала на буса си „Форд Транзит“ и с ясното съзнание и намерение се опита да прегази стария си неприятел Георги Георгиев, отива в затвора за 15 години. Това реши вчера състав на Русенския окръжен съд. Заради умишления опит за убийство на пътя шофьорската книжка на Кешифов бе взета до живот. Той получи и забрана да работи на длъжност в транспортния сектор. Фермерът ще трябва да плати и 12 000 лева обезщетение на 40-годишната си жертва Георги, който по чудо оцеля, след като беше блъснат и влачен с почти 50 км/ч, както и да покрие около 2500 лева разноски и такси по делото. Присъдата е на първа инстанция, а защитата на Кешифов се закани да обжалва до край наказанието.
Скандалният фермер от Две могили е познат от години с агресивните си изблици. За това свидетелства и досието му - съден е за хулиганство и нанасяне на леки телесни повреди. С Георги от Острица, където отскоро Кешифов имал ферма, изобщо не мелели брашно. Конфликтът между двамата се разраснал около ситуации, в които пострадалият засичал нередностите, които върши фермерът, и пускал жалби срещу него. Той бил свидетел по дело за кражба на метали и давал показания пред Беленския районен съд срещу нападателя си. Напрежение, което преминало в ръкопашна разправа, предизвикала и нерегламентираната паша на овцете на фермера в базата, в която работел Георги. Неприязънта достигнала заплашителни размери на 12 април миналата година. Тогава Георги стоял с мотора си пред къщата на свой приятел и изобщо не предполагал, че секунди след това ще бъде връхлетян, влачен и премазан от буса на Кешифов. Заради причинените мъки и болки от счупените ребра, наранявания по главата, стреса от опита да бъде убит и не само неговия емоционален срив, а и този на близките му, 40-годишният мъж поиска нападателят да му изплати 20 000 лева обезщетение, но на първа инстанция получи 12 000.
Кешифов докрай оспори вината си, макар че призна, че е карал буса. Отрече обаче да е искал да блъсне нарочно Георги. За оправдателна присъда пледира и защитата му. Със сигурност наказанието ще се оспори и пред Апелативния съд във Велико Търново.