Бъдещият паметник на Васил Левски най-вероятно ще е в Парка на възрожденците, където бе планиран от назначената за определяне на мястото му експертна комисия. Това подсказва последната докладна на новоизбрания депутат Искрен Веселинов като общински съветник, който предлага мястото на монумента да се утвърди от Общинския съвет, за да могат да започнат процедурите по поръчване и изграждане на паметника.
През август авторитетна гражданска инициатива поиска фигурата на Апостола на свободата да се разположи на централно място и посочи терена пред новостроящата се спортна зала. Идеята бе отхвърлена, но участниците в инициативата не са се отказали от желанието си паметникът да се изгради на престижна място. Това напомни вчера представителят на гражданската инициатива Емил Цветков, управител на фирма „Ес Транс“, който участва в заседанието на общинската комисия по здравеопазване и социална политика. Спорът ще се реши на предстоящата сесия.
Комисията даде ход на предложението на Искрен Веселинов, според което фигурата на великия българин ще се издигне в източната част на парка, до главната алея от страната на тенис кортовете.
Ако и Общинският съвет класува положително, кметът Пламен Стоилов ще организира публичен конкурс за проект на стойност до 10 000 лева и ще започне и кампания за набиране на средства за изграждането на паметника.