Общинското ръководство обсъжда много сериозно темата с бъдещия ремонт на терена на Градския стадион, заяви пред „Утро“ зам.-кметът на Русе Иван Григоров.
Григоров, кметът Пламен Стоилов и другият му все още действащ заместник и новоизбран депутат Свилен Иванов нямат пропуснат домакински мач на „Дунав“ през новия сезон. Те дори посещават двубоите на тима и в срещите му извън Русе. 
„Публикуваната във вашия вестник информация, че сме поискали да прегледаме примерна оферта за реновиране на игрището, е точна. Надяваме се, че този задължителен ремонт ще бъде извършен в удобно време срещу приблизително 25 000-30 000 лева“, обясни Григоров, като добави, че школата на „Дунав“ получава хубав и ценен подарък с изграждането на помощното игрище до залата в квартал „Здравец“
Междувременно изпълнителният директор на футболния клуб Теодор Георгиев разкри пред „Утро“, че назрява идея за монтиране на трибуни до въпросния терен.
„Не знам кога тази идея ще бъде осъществена, но трибуни за 400-500 места ще стоят чудесно до прекрасното помощно игрище, тъй като на него ще се играят и официални мачове при децата и юношите. До трибуните трябва да бъдат сложени и тоалетни за удобство на родителите, които чакат синовете си по време и след тренировките“, каза Георгиев.