Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров загуби от Жулиен Бенето с 0:2 сега в мач от втория кръг на Мастърса в Шанхай и отпадна от турнира. Димитров започна добре и поведе с 3:1, след като направи пробив. Французинът обаче бързо върна пробива след двойна грешка на първата ни ракета. При 4:4, Бенето получи три точки за пробив, но Гришо отрази и трите, а след това успя да спечели за 5:4 в своя полза.

Жулиен Бенето обаче изравни и въпреки, че Димитров дръпна с 30:0 в следващия гейм, успя да реализира четири пордени точки и проби българина за 6:5. При свой сервис Жулиен Бенето успя да спечели следващия гейм и така взе първия сет със 7:5.

Вторият сет стартира лошо за българина и до края Григор Димитров не успя да покаже най-добрата си игра. Французинът поведе последователно с 2:0 и 4:2. Григор спечели своя сервис гейм, но французинът направи същото и поведе с 5:3. Следващият гейм се оказа и последен, защото при сервис на българина Бенето успя да спечели и с това затвори сета с 6:3 и мача с 2:0.

Следващото участие на Григор Димитров е на турнира в Стокхолм междзу 13-и и 19-и октомври.