„Дунав“ се утвърди на първо място в класирането на „В“ група след победа от 3:0 срещу „Шумен 1929“. „Утро“ разговаря след мача със старши треньора на русенския отбор Веселин Великонв.

- Г-н Великов, като че ли двубоят бе малко по-тежък за разлика от друг път?
- Аз мисля, че отборът игра добър футбол. Доволен съм от всички момчета. Можехме да бием с много повече. Гостите бяха много мобилизирани и на моменти действаха откровено грубо. Честно казано, аз се радвам, че се опазихме от контузии.
- Защо Мирослав Будинов не взе участие в мача?
- Миро живее в една квартира с Георги Чакъров. Откъде и как е станало, не знам, но двамата пипнаха някакъв вирус. Георги не тренира в деня преди мача и бе на системи. Чест му прави, че стисна зъби, излезе на терена и помогна с каквото може. Положението на Миро беше доста по-сложно и сериозно. Той буквално не можеше да ходи, камо ли да тича. Затова и не игра. Хубавото е, че двамата вече са по-добре. Надявам се, че ще играят в следващата среща срещу „Две могили“.
- Как се представи заместникът на Будинов - Християн Кожухаров?
- Вече казах, че съм доволен от всички футболисти.
- Вашият съперник за купата на България - „Локомотив“ /Горна Оряховица/, записа нова победа в първенството на „Б“ група. Изненадан ли сте?
- Не. Аз предупредих, че „Локомотив“ е отбор, който расте в хода на шампионата. Не всеки тим може да бие „Добруджа“ като гост /б.а.- 4:3/. „Раковски“ пък, когото отстранихме по-рано, взе мача си срещу „Верея“ в Стара Загора /1:0/. Мачовете с „Локо“ /ГО/ ще са интересни, но до тях има доста време. Важното сега е да поработим здраво и сериозно през тази седмица.