Президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов, треньорите от школата Борислав Богомилов, Драгомир Григоров и Димитър Тотев се включиха вчера в поставянето на новата изкуствена настилка на помощното игрище до залата в „Здравец“. На терена с размери 60х90 ще могат да се играят официални мачове при юношите и децата, както и да се води пълноценна подготовка на всички клубни отбори през повечето време от годината. Чешката трева е висока 22 милиметра при плътност 18 килограма на квадратен метър. Нейната гаранция е 15 години.  
„Този терен бе моята голяма мечта. Той ще служи на русенския футбол с подкрепата на „ТМ Технолоджи“, „Булмаркет“, „Полисан“. Срещнахме голямо разбиране и помощ и от зам.-кмета Свилен Иванов. Проектът е на стойност 400 000 лева“, обясни д-р Симеонов.
Самият Иванов и колегата му в общинското ръководство - зам.-кметът Иван Григоров, пристигнаха малко по-късно, за да видят как върви работата.
Служители на румънска фирма ще довършат терена с подлепване и очертаване. Накрая игрището ще бъде застлано с 15 тона специален пясък, дар от Дунавски драгажен флот.