Напълно обновеният пазар в кв. „Чародейка-юг“ отвори официално врати, след като днес лентата прерязаха кметът Пламен Стоилов и управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
Ремонтът стартира през април и бе на стойност 182 000 лв. Пазарът беше разчистен от частните фургони и изместен спрямо новите регулационни линии. Реновирана беше металната конструкция и бяха монтирани панели с прозрачни ивици за повече дневна светлина и икономия на електрическо осветление, както и система за отвеждане на дъждовните води. Изградени са 8 обособени търговски обекта, а старите търговски маси са подменени с нови. Фасадата на пазара също е нова, а достъпът на хора с увреждания и детски колички е улеснен. Монтирано е и видеонаблюдение, има и безжична интернет мрежа.
Кметът Стоилов подчерта, че усилено се работи по благоустрояването на квартала, скоро бе открита нова детска градина, а до дни започва и изграждането на спортна площадка пред бл. 305. Той акцентира и на започналото строителство на пробива „Кауфланд“, който ще скъси разстоянията от „Чародейка“ до центъра.