Седемместен „Опел Зафира“ за нуждите на деца и младежи с увреждания, настанени в трите центъра „Вяра“, „Надежда“, „Любов“, получи вчера Община Русе. Дарението направи Райна Геров Де Перейра. Тя предаде ключовете на автомобила на кмета Пламен Стоилов, а той от своя страна - на Мариела Личева, директор на общинската дирекция „Здравеопазване и социални дейности“. Дарението е на стойност 2500 евро
Райна де Перейра е родена в София, но родителите й са русенци. Вчера тя сподели, че те са венчани в храм „Св. Троица“, където самата тя е кръстена по-късно. От 5-годишна живее в Хамбург, където баща й е бил консул, говори чудесен български и често гостува на своята братовчедка в Русе д-р Теодора Константинова и винаги посещава „Св. Троица“.
Идеята за дарението се ражда на юбилея й, когато тя помолила близки и приятели вместо да й носят подаръци, да съберат пари, които тя да дари на нуждаещи се деца в Русе. Когато се върна в Хамбург, ще им разкажа за какво са дарени събраните 2500 евро, каза де Перейра.
Не всеки път се случва да дойде човек със сърце, пълно с любов, и да каже, че иска да помогне на града, и то на децата, които са в най-тежко положение, каза кметът. Той призна, че десет дни преди срещата с Де Перейра са били в безизходица как ще извозват децата от трите къщички до училищата, тъй като нито в самия проект, по който са създадени центровете, нито в бюджета на Общината има предвидени средства за това. По една щастлива случайност благодетелят на тези деца се появи и проблемът е решен, каза Стоилов, който заедно с  безкрайната си благодарност връчи на Райна де Перейра свидетелство за дарение и почетната значка „Русе“.