Над триста рокери от цялата страна страховито "превзеха" днес карловското село Розино, за да протестират срещу побоя над Георги Рогачев, собственик на бензиностанцията в селото и брат му от местни роми, предаде БГНЕС.

Втора Катуница не се получи, тъй като полицията беше поставила постове буквално на пет метра, а и самите рокери държаха да изразят позицията си без ексцесии. За да не се нагнетява напрежение, в последния момент от участие в протестното шествие се отказаха пловдивските рокери, водени от Малено.

Преди десет дни група роми нападнаха и пребиха Георги Рогачев. Дъщеря му Мариана благодари днес на всички за подкрепата и каза, че баща и е бил бит, за да бъде убит - това е чула тя от хирурзите в пловдивската болница, където раненият 58- годишен мъж лежи и до днес в кома.

Организатор на днешното рокерско шествие е Стоян Голевски-Халата от сопотския клуб "МС Траки". Рокерите тръгнаха от Манастирска поляна край Сопот около 12 часа. Те минаха през селото, спряха в центъра му, после се отбиха в бензиностанцията, известна в целия район и изразиха съпричастие. През цялото това време ромската махала беше плътно охранявана от полиция. От дни населението там се бои от отмъщение, родители не са пускали децата си на училище, свидетелстват от селото. Първоначалната информация за днешното шествие допускаше в него да участват хиляда рокери.