Младежкият бридж клуб „Пъзела“ в Русенския университет ще бъде затворен на 30 септември, научи „Утро“. Новината бе потвърдена от Силвия Жекова, която създаде центъра през 2002 година със съпруга си Свилен.
„Когато се заехме с „Пъзела“, той бе една барака в окаяно състояние. Изградихме залата с много личен труд и средства, отказахме се от професиите си, направихме всичко, за да спечелим за бриджа учениците и студентите на Русе. Федерацията ни даде държавните младежки първенства, нашите бриджори завоюваха над 10 първи места, но за съжаление приходите ни през последно време се сринаха катастрофално. Към днешна дата дължим над 2000 лева за наем, ток и осигуровки, а идва зима, която трябва да бъде подсигурена с отопление. Ето защо „Пъзела“ върви към затваряне“, обясни Жекова. 
Според нея оскъдните финанси ще предначертаят същата съдба и на другия клуб в подлеза до Централна жп гара.
„И там почнахме от нищото. Бриджът е нашият живот от 1977 година. Шестима състезатели на „Русе“ станаха държавни шампиони, имаме участия във финали на европейски първенства в Монте Карло, Англия, Италия, Унгария, обучихме много ученици и студенти. Клубът ни неизменно бе сред най-добрите в България. Както е тръгнало, в Русе скоро няма да се говори за бридж“, което е много тъжно“, завърши Жекова.