Футболистите на „Дунав“ разгромиха с отлична игра и 4:0 отбора на „Раковски“ в мач за купата на България. След срещата „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Веселин Великов.

- Г-н Великов, какви са първите изводи от този двубой?
- Много съм доволен от представянето на момчетата. Мисля, че направихме най-добрия си мач, откакто пристигнах в Русе. Дано и публиката да е останала доволна. Радвам се, че видях един мотивиран, сърцат и бояк отбор. Ако продължаваме по същия начин, едва ли ще имаме проблеми с целта за завръщане в „Б“ група. Така искам да се играе във всеки мач - със себераздаване и на границите на възможностите. И когато мачът свърши, всеки футболист да има правото да каже: „Дадох всичко от себе си!“
- Ще отличите ли някой играч?
- Не! Доволен съм от всички момчета. Разбира се, забелязах на моменти и едно отпускане, но когато биеш с 4:0 след добра игра, на разбора ще доминира позитивният тон. Имам и някои забележки, но те ще останат за обсъждане в съблекалнята.
- Имате ли някакви предпочитания за следващ съперник в турнира?
- Честно казано, не. Някои казват, че е добре да ни се падне по-слаб отбор, други - по-силен. Какъвто съперник ни прати жребият, с такъв ще се срещнем. Ако е тим от „Б“ група, ще се надиграваме, ако е от елита, ще му мислим как да играем и да го излъжем. Едно мога да кажа - „Дунав“ трябва да излиза във всеки мач за победа, независимо за какъв опонент става дума. Важното е да не летим в облаците и да работим. В събота ни чака шампионатен мач с „Провадия“, към който трябва да подходим с необходимата сериозност.