На закрито заседание на 30 септември ще се вземе окончателно решение за промяна на цените електроенергията от 1 октомври. Това заяви председателят на ДКЕВР Светла Тодорова на заседание на комисията, на което бе обсъден доклад на ДКЕВР за изменение на цената на тока от 1 октомври, предаде репортер на БГНЕС.

Направихме експресен анализ на финансовото състояние на НЕК от наша страна и резултатите са трагични, заяви Светла Тодорова.

Скоростта, с която се влошава финансовото състояние на НЕК е много обезпокоително. Предстои да направим подобни анализи за състоянието на електроразпределителните дружества и снабдителите и да изготвим пълна картина за сектора. Към този момент не можем да предприемем драстични стъпки само чрез увеличаване на цената да стабилизираме сектора.

Янко Петров от Граждански контрол заяви ядосано, че не може народът да плаща, а други да си вземат комисионни. Няма да заплаща народът това, което някой е направил по погрешка. Вие сте организирана престъпна група, каза с ярост той. След това друг представител на Граждански контрол замери председателя на ДКЕВР Светла Тодорова с яйца. Янко Петров заплаши: сега са яйца, утре ще са камъни. Очаквайте подробности.