Два нови сценария е прочел Стефан Данаилов в края на лятото и много си харесал отредената му роля в единия от тях.

Лабмо, който след смъртта на съпругата си Мария избягва да излиза от къщи, а и продължават да го мъчат известни здравословни неволи след тежката болест, която пребори, е видимо оживен от идеята скоро пак да влезе във филмов образ.

“Получих два сценария. По-скоро са идеи за филми, защото още нямат субсидиране. Единият е от Македония, интересен е, исторически, но не бих могъл да се включа в такъв проект, защото действието се развива там”, разказа Ламбо пред “24 часа”.

Вторият обаче го грабнал от раз. Големият актьор дори вече се е обадил на автора му да му съобщи, че го намира за много любопитен. “Много ми хареса! Той е на едно момче, което живее във Франция”, обясни Ламбо. Не е сигурен дали става дума за действителен случай, но историята наистина звучи като взета от живота.

“Разказва се за едно момче, голям цигулар, чиято кариера тръгва бързо във Франция. Оказва се, че то е българско циганче от една “маала”, купено преди години от богати французи за 2000 долара. Брат му го намира и го връща в България, защото майката много иска да се види с него. И става много интересно...”, въвежда проф. Данаилов в сюжета.

“А аз ще играя един дърт циганин, който работил 3 години във Франция... крал, де. И знае лош френски”, смее се той. На развален френски ще си говори с главния герой, защото цигуларят не знае български. В крайна сметка музикантът си остава при кръвта - не се връща във Франция, издава още Ламбо.

Освен че вече хвърля око на нови поректи, Мастера пак е със студентите си, почват постановка.

Сили му дават и резултатите от последните изследвания, получени в края на август от Франция. Те потвърждават, че се е справил с болестта си.