Ветовски измамник е задържан с тефтер с телефонни номера, вероятно на жертвите, които е успял да подлъже по познатите схеми „Дай пари за болен роднина“, „Плати освобождаване на колет от чужбина“ и други измишльотини. Най-вероятно телефоните са записани, за да не се звъни повече на тях, защото вероятността измамата да мине втори път е почти нулева.
Престъпникът е арестуван вчера сутринта в 6 часа по време на операция във Ветово от служители на Криминална полиция и на местното полицейско управление. Обискирани са 6 адреса в градчето, претърсени са и четири коли. Иззети са 12 мобилни телефона, 4 СИМ-карти, седем пластики за тях, кутия за мобилен телефон и тефтерът с номерата, какъвто досега не е откриван при обиск на измамници. Притежателят му, който засега се пази в тайна до изправянето му пред съда, е вкаран в ареста за 24 часа.
Акцията във Ветово е част от голяма операция в три области, в които живеят най-изявените телефонни измамници - Русе, Велико Търново и Плевен, като сред проверените населени места Ветово се откроява като столица на телефонните измами. Тя е била ръководена от главния прокурор Сотир Цацаров и е завършила с 11 ареста.