На 19.09.2014г. мистерията ще се разбуни. Лабиринтът ще отвори своите врати и загадките му ще се разкрият. ЛАБИРИНТЪТ: НЕВЪЗМОЖНО БЯГСТВО е адаптация по първия роман от трилогията на Джеймс Дашнър, която ние, заедно с разпространителите на филма от Александра Филмс избрахме за новата ни съвместна инициатива! За 15 дни, считано от 10.09.2014. ние ви поставяме в обувките на Томас и ви запращаме в Лабиринтът. Впуснате се в неговите дебри, изследвайте пътищата, коридорите. Намерете изхода. Регистрирайте се за участие, а ние ще ви наградим подобаващо. Инициативата е позиционирана на адрес:

www.TheMazeRunner.cinebum.eu

Там ви очаква Лабиринтът, пълните правила за участие и нашите награди, любезно предоставени от официалния разпространител на ЛАБИРИНТЪТ: НЕВЪЗМОЖНО БЯГСТВО за страната- Александра Филмс. На 26-ти септември ще изтеглим 5-ма от вас, които ще наградим с оригинални копия на романа ЛАБИРИНТЪТ: НЕВЪЗМОЖНО БЯГСТВО, любезно предоставени от разпространителите на филма.
Действието на филма се развива в постапокалиптичен свят, а в центъра на сюжета е младия Томас (Дилан О’Браян), който се събужда в празен асансьор без спомен за случилото се преди това. Единственото, което той си спомня е своето име.

След като излиза от асансьора Томас попада сред 60 млади момчета, които живеят в затворено общество и сами отглеждат храната си. Мястото е напълно изолирано от останалия свят и на всеки 30 дни пристига по едно ново момче. Първоначално всички новопристигнали са правили опити да се измъкнат през лабиринта от пътища, които опасват мястото, но никой не е постигнал успех. Точно когато Томас и останалите са на път да изгубят всякаква надежда за спасение те попадат на младо момиче в безсъзнание, което държи в себе си странна бележка.

Внезапната поява на момичето е само началото на серия от събития, които ще променят завинаги животите на изолираните момчета.