Учителят по информационни технологии в Европейското училище Борис Старчев загина на място след катастрофа с бял бус „Фиат“ с русенска регистрация. Инцидентът е станал на пътя Червена вода-Русе в 19.54 часа в неделя. Отишлият на място екип на Спешна помощ заварил отчайващо тежка гледка и само констатирал смъртта на 62-годишния преподавател.
Все още няма официално посочени причини за трагедията. Засега се знае, че професионалният велосипед на Борис Старчев не е имал светлоотразители и затова се предполага, че шофьорът на микробуса не го е видял. Още повече, че катастрофата е станала в тъмната част на денонощието в неосветен участък.
44-годишният водач на буса обяснил, че карал със съвсем нормална скорост и видял колоездача пред себе си, но когато го наближил, човекът на велосипеда кривнал рязко и фаталният сблъсък бил неизбежен.
Най-вероятно учителят, който по горчива ирония на съдбата има солиден стаж на велосипедист, е загинал заради получената тежка черепно-мозъчна травма. Пробата за алкохол на шофьора на буса е отрицателна.
Борис Старчев бе един от най-запалените колоездачи не само в Русе, но и в цялата страна. За 50 дни миналата година - между 18 юли и 8 септември, той обиколи на две гуми 5 държави и измина 5000 километра. Тогава учителят по математика и компютри прекоси два поклоннически пътя като пилигрим, а маршрутът му премина през Гърция, Италия, Франция, Испания и Португалия.