Кметът на Русе Пламен Стоилов първи ще запали мощния двигател на стартовия автомобил и ще поведе колоната за почетна обиколка на турнира „Волкикар Чалендж“, който ще се проведе в неделя пред Централна гара. Стоилов ще натисне газта в 12.30, а половин час по-късно ще бъде даден старт на автомобилното състезание. За наградите на кръга в Русе ще спорят 11 пилоти на трасе по булевардите „Цар Освободител“, „Ген. Скобелев“ и  „Борисова“ до площад „Александър Стамболийски“.
Както „Утро“ единствен съобщи, специалните спортни автомобили „Волкикар“ са произведени в Турция по проект на известния пилот от южната ни съседка Волкан Йъшък, който сам финансира идеята си. 
Сред участниците ще са победителят от състезанието в Пловдив Костадин Щерев, първенецът от старта във Варна Искрен Маринов, талантливият Симеон Донов и родената да води равна борба с мъжете Диана Стоянова.
Извън надпреварата зрителите ще могат да се насладят на 4-часова програма с демонстрация на специално модифицирания автомобил „Хюндай WRC“, на дрифт шоу с Мис Автомобилизъм и нейния отбор от красиви момичета, на много атрактивни каскади.
Спонсорите от „Ласса“ ще изненадат повечето зрители с най-различни награди.