Сръбската баскетболистка, за която „Утро“ първи писа, че ще се присъедини към отбора на „Дунав 8806“, вече пристигна в Русе, а вчера записа стартова тренировка с тима на българските шампионки. Таня Баич е на 27 години и играе на плеймейкърската позиция. Тя бе поканена в нашия град като вероятна заместничка на американката Талиа Мейбъри, чийто предварителен договор с „Дунав 8806“ бе анулиран. 
„Баич ще изкара пробен период. Ще играе на традиционния турнир за купа „Русчук“ в края на септември и едва след това ще преценим дали да й предложим договор“, обясни клубният президент Красимир Трифонов.
Ако Таня покаже, че има класата да е част от „сините феи“, ще е втората сръбска баскетболистка, триумфирала с отбора на „Дунав“. През отминалия сезон дял за спечелената титла на страната имаше нейната сънародничка и адашка Таня Чиров.
Баич е родена на 18 януари 1987 години и е с 10-годишен стаж в различните национални гарнитури на своята страна. Висока е 172 сантиметра.
През миналия сезон се е състезавала за тима на „Бърно“, стигнал до полуфиналите в чешката „Лига 1“. Преди това е защитавала цветовете на „Спортул Студенцеск“ в Румъния. Играла е още в Словения, Босна и Херцеговина и за „Хемофарм“ в родината си.
„Знам, че „Дунав 8806“ е несменяем шампион на България през последните години. Разбрах още, че евентуалните ми бъдещи съотборнички са много добри състезателки, които тренират под ръководството на отличен треньор. Ще дам най-доброто от себе си, за да защитя новите шампионски амбиции на „Дунав 8806““, заяви Таня Баич.