Нагъл ветовски измамник, свикнал да потъпква закона както му скимне и все да му се разминава, три пъти се изплъзнал от полицейска проверка, тръгнал заплашително с БМВ-то си към униформен служител на МВР, а когато заради спукани гуми му се наложило да спре, се шмугнал в царевична нива.
Във вторник следобед 25-годишният Атанас П. пришпорвал бясно колата си от Велико Търново за Русе. При вида на транзитните табели търновски полицейски  наряд вдигнал стоп палка, но бил презрително подминат. Униформените се спуснали след нарушителя и същевременно уведомили за бягството му колегите си в Полски Тръмбеш.
Тамошните полицаи преградили пътя в село Раданово с лента с остри шипове за принудително спиране, но опитали да предотвратят използването й. При вида на пристигащото с бръснещ полет БМВ полицаите вдигнали стоп палка, само че това отново не впечатлило беглеца, който дори ускорил и насочил автомобила срещу най-близкия униформен. Опънатата лента с шипове спукала предните гуми на колата, но и това не спряло шофьора и той продължил напред по джанти. Като видял, че губи скорост и няма да може да се измъкне, арогантният ром спрял и за секунди се шмугнал в царевична нива край пътя, където минути по-късно бил задържан от полицаи от Полски Тръмбеш и Горна Оряховица.
Още на място станало ясно, че Атанас П. е известен  с телефонните си измами, но досега не е съден и от това очевидно са му поникнали криле. При оглед на автомобила било установено, че предната му регистрационна табела е подменена, а задната е закрита с чужд транзитен номер с изтекъл срок.
Подмяната на номерата е направена, за да не бъде установено движението на автомобила, казаха работещи по случая полицаи.
Екшън героят е задържан за 24 часа. Срещу него е започнало бързо производство за трикратно възпрепятстване на полицейска проверка и укриване на регистрационните табели на автомобила.