Целенасочено Росен Атанасов от Ветово е тръгнал от втория етаж на къщата си с ясното съзнание да удари телевизионния екип на бТВ. Пострадалите са журналисти - посредници на информация за обществото, и са нападнати, докато си вършат работата, и то на улицата, а не в дома на Атанасов, заяви прокуратурата вчера по време на делото, в което ветовчанинът поиска да бъде пуснат от ареста в по-лека мярка за неотклонение. С ударите Росен е причинил лека телесна повреда на репортера Росен Цветков по хулигански подбуди. Държавното обвинение бе категорично, че 27-годишният мъж трябва да остане в ареста, тъй като е с много ниска степен на задръжки, опасен е, има реална опасност отново да прекрачи закона и затова свободата му трябва да е ограничена до края на разследването.
Самият Росен запази мълчание и демонстрира смиреност. Адвокатът му заяви, че задържането под стража е мярка, която се взема по изключение, а неговият случай съвсем не бил такъв. Дори обяви клиента си за жертва на неправомерно заснемане на дома му, съпроводено с внушения в репортажа, че в къщата живеят хора, свързани с телефонни измами. Стана ясно обаче, че там такива хора няма и въпреки несъгласието им да бъдат снимани, снимането е продължило. „Росен не е бил наясно какво се извършва, бил е заблуден от виковете, че някой напада близките му. Когато обаче разбрал, че това са журналисти, се оттеглил и изчакал спокойно идването на полицията“, заяви още адвокатката му.
В крайна сметка осъжданият вече два пъти мъж ще продължи да чака поредното си наказание в ареста, тъй като тричленен състав на Окръжния съд потвърди взетата на 8 септември от районните магистрати мярка за неотклонение „задържане под стража“. Решението е окончателно.