Чуждестранна баскетболистка, тип плеймейкър, може да се присъедини още днес или утре към отбора на „Дунав 8806“, научи „Утро“. Тя ще мине пробен период, след края на който ще се решава дали ще получи предложение за договор. От нея ще се иска да докаже, че може да дърпа конците в организацията на играта така, както го прави Зорница Костова. Чужденката е европейка и е 25-годишна.
Завърналата се на терена след операция на коляното Жаклин Златанова тренира наравно със съотборничките си, но старши треньорът Георги Божков я щади засега от персонални сблъсъци с останалите момчета. 
Добрата новина е, че Кристина Сантяго вече няма здравословни проблеми и ще премине към пълни тренировъчни натоварвания. Зрителите ще могат да я видят в игра по време на международния турнир „Русчук“ през последната седмица на септември.
Отец Светослав Георгиев отслужи водосвет преди вчерашната следобедна тренировка. Той пожела на момичетата, старши треньора Георги Божков, клубния президент Красимир Трифонов и на баскетболните фенове здраве, успехи и радост през новия сезон.
„А когато станете първи, да ме повикате, за да се снимам с купата!“, призова отец Светослав.
Междувременно младата Любомира Тодорова почерпи с бонбони за големия християнски празник Вяра, Надежда, Любов.
Пожеланията към нея бяха да се бори така, че в скоро време да завоюва титулярното място.