Закъсал за пари мъж се опитал да преметне заложна къща, като първо отмъкнал масивна златна гривна от единия й офис и се опитал да я продаде в другия.
Д.А. започнал да разглежда златните накити в заложна къща на ул.“Борисова“. Мерил пръстен, после погледа му спрял върху 30-грамова гривна. Накитът бил ръчно изработен на плочки от 14-каратово злато и струвал 1251 лева. Жената зад щанда дори му помогнала да пробва масивното бижу, тъй като човекът не успял да го закопчае. Усетил, че ударът си заслужава, и като видял, че в магазина влиза клиентка, мъжът побягнал. Продавачката тръгнала да натиска бутона за заключване на вратата, но вече било късно. На място дошли охранители, които посъветвали жената да разкаже за инцидента на своите колежки в другите офиси на заложната къща. Благодарение на това, че тя дала описанието на мъжа и обяснила ситуацията, крадецът бил хванат.
Същия ден нахалният мъж отишъл в заложната къща на ул.“Муткурова“ и предложил да продаде откраднатата масивна златна гривна. Жената зад щанда разпознала бижуто по описанието на колежката си от другия офис и незабелязано натиснала паник-бутона. На място пристигнали охранители, а след това и полицаи, пред които човекът си признал за извършеното престъпление и върнал 30-грамовата гривна. Заради това, че досега той не е осъждан и съжалил за стореното, районните магистрати го наказаха с осем месеца условна присъда, която може да се обжалва пред Окръжния съд.