Големият герой за Лудогорец в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига Козмин Моци разкри каква е била тайната му в мача със Стяуа. Тогава той застана на вратата за дузпите след края на продълженията срещу своите сънародници и отрази ударите на Корнел Ръпа и Паул Първулеску.

На голлинията защитникът изглеждаше уверен до крайна степен, сякаш е бил вратар през целия си живот. И той разкри пред вестник "Дейли Телеграф" каква е била тайната за това - просто не е знаел какво прави.

"Честно казано, не знаех какво правя, не знаех какво да върша. Улових с късмет тези две дузпи. Наистина нямах представа къде да се хвърлям и какво да правя. Но хубавото е, че и играчите на Стяуа нямаха идея какво ще направя, какво да очакват от мен."

"Преди мача може би са изучавали движенията на нашия вратар и са били подготвени за него. Но за моите действия нямаше как да знаят предварително какво ще направя, защото и самият аз не знаех."

"Затова като започнаха дузпите, аз бях спокоен. Върху мен нямаше никакво напрежение, докато при противника беше огромно. Просто си казах: "Ако уловя дузпите, ще бъде нещо невероятно, но ако не го направя, ще бъде просто очаквано и нормално". И се успокоих, докато виждах, че те са напрегнати", сподели Моци пред "Дейли Телеграф".

Защитникът беше потърсен от английските медии да коментира геройствата си срещу Стяуа, защото първият мач от груповата фаза предлага гостуване на Лудогорец на местния вицешампион Ливърпул. Сега напрежението у родния първенец липсва.

"Ние отиваме в Англия, за да играем нашия си футбол - красив, с много подавания. Не знам какво ще стане, но във футбола е възможно всичко. Никой не очакваше да стигнем до групите, но го направихме. Никой не очаква и да прескочим сегашната си, но всичко е възможно", сподели със самочувствие Моци пред вестника.