Традиционният концерт на русенския Биг Бенд в края на годината отново събра меломаните в Голямата зала на Доходното здание, но този път музикантите на маестро Димчо Рубчев имаха кауза - да подкрепят морално и материално 17-годишния Борислав Пенков, който се бори с мускулна дистрофия.
Повече от час и половина публиката се наслаждава на 15 пиеси - класически джаз и популярни коледни мелодии, аранжирани за Биг бенд. Със соло партии се изявиха саксофонистът Данаил Ненков, тромбонистът Борис Борисов, пианистът Владимир Минчев и флейтистката Ирена Иванова, за която това бе дебют в групата на солистите.
Гост музиканти на Биг Бенда бяха Венцислав Благоев, един от най-добрите тромпетисти в страната, и певицата Марина Господинова, която подари на публиката своя нежен тембър. Този състав е прекрасен и с всяка изминала година класата му расте, коментираха истински познавачи на музикалното изкуство.
В края на концерта гостите имаха възможност да направят дарение в помощ на Боби. Самите музиканти внесоха 212 лева по сметката на момчето. В касичката, оставена до празничната елха във фоайето на Доходното, русенци оставиха 1151.34 лева. Събраната сума ще помогне на момчето да не прекъсва рехабилитацията си поне два месеца напред.