Русе е един прекрасен град, много добра и квалифицирана работна ръка, специалистите вземат по няколко хиляди лева, движат се точно по програмата на правителството за средна заплата 1500 лв. Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно с вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владимир Горанов беше в Русе, за да разгледа новия завод за автомобилни части на "ВИТТЕ Аутомотив България". В него са инвестирани 20 милиона лева, а пускането му осигурява още 350 работни места.
Така разбирам индустриализацията на страната. Българската работоспособност и квалификация се съчетава с немското качество и развити технологии, подчерта още Борисов. 
Премиерът заяви, че скоро ще започне ремонтът на пътя Русе-Бяла.
"Хемус" го правим ударно. Каквото съм обещал, ще го изпълня. Полагам огромни усилия и ще се постарая, за да е сигурно, че това ще е трайно решение и ще има втори мост в Русе. Може до края на този месец да обявим подобно решение, но обичам да говоря, когато е станало, коментира още той.
Борисов посочи, че се водят разговори с румънската страна за построяването на два нови моста над река Дунав - при Свищов-Зимнич и втори мост при Русе-Гюргево. 
Полагам огромни усилия да има още един мост при Русе и Гюргево и съм напът да успея с румънското правителство. Просто те не го искат, оттатък е тресавища, блата, ще им струва повече пари, трябва да правят инфраструктура, много обществени поръчки, но го поставям всеки път и са ми обещали, че ще стане. Русе ни е жизненоважен за товарите и цялата Дунавска стратегия. Тази огромна икономика, която е в България и Румъния, съседна Турция и Гърция, тези товари трябва да се движат. Така че много натискаме, вие виждате ние от българска страна всичко сме направили и по мостовете, и по пропускателните пунктове, каза премиерът.