Под звуците на общинския оркестър вчера официално беше открита обновената болница „Юлия Вревская“ в Бяла. Лентата тържествено беше прерязана от зам. областния управител Айлян Карамехмедома, кмета на Бяла Кольо Келерджиев, директора на лечебното заведение д-р Ботьо Ботев и Тамара Кулева, представител на упрвляващия орган на ОП „Регионално развитие“. Молебен за здраве и успех беше отслужен от отец Георги, който освети осъвременената болнична сграда.
Над 4,5 млн. лева са вложени в обновяването на лечебното заведение, което след рехабилитацията отговаря напълно на европейските стандарти. Сградата е санирана и така е постигната енергийна ефективност клас „А“. Подобрени са битовите условия, подменено е оборудването, като е доставена нова медицинска техника - апаратура за ранна диагностика, компютърен томограф, дигитална рентгенова уредба и други. Реконструирани са над 1600 кв. метра болнична площ. Средствата за всичко това са осигурени по проект, финансиран от ОП „Регионално развитие“ и със собствен принос на Община Бяла.
От по-добрите здравни услуги на болницата в Бяла ще се ползват жителите и на Ценово, Две могили и Полски Тръмбеш. През тази година през лечебното заведение са минали 6200 пациенти.