Видеоиграта Destiny се очаква да се превърне в най-популярната за 2014 г., а в създаването й са вложени цели 500 милиона долара, което я превръща в най-скъпата творба, създавана някога, съобщава в. "Дейли мейл".

Играта, в която действието се развива 700 години напред в бъдещето по време на война между хора и извънземни, беше пусната в продажба, а феновете се редиха на опашка цяла нощ, за да се докопат до дългоочаквания продукт. Това е най-скъпата видеоигра, създавана някога, като оставя далеч след себе си най-скъпия холивудски блокбастър "Аватар", в чието създаване бяха вложени 75 милиона долара.

Играта била разработена от студио Бънджи, създател на поредицата Halo. Действието в Destiny се развива 700 години напред в бъдещето, когато Земята и човечеството водят война с мистериозното образование The Darkness и неговите различни извънземни съюзници.

Тя съчетава различни игрови жанрове и впуска феновете в приключение, в което те могат да се срещнат един с друг. Те могат да работят заедно, за да поразят враговете, да се превъплъщават в различни образи като ловци, вълшебници и титани.

Destiny подобри рекорда за най-скъпа видеоигра, който до този момент се държеше от Grand Theft Auto V. Тази игра беше пусната в продажба миналата година и в създаването и маркетинга й бяха вложени 275 милиона долара.

Но изглежда, че инвестицията си е струвала, защото само в първия ден след пускането й в продажба приходите достигнаха 800 милиона долара. Създателите на Destiny се надяват огромната им инвестиция да се отплати по същия начин. Като цяло пазарът на видеоигрите в момента генерира 80 милиарда долара на година с все по-големи бюджети за създаването на нови игри.