Има вероятност Москва да вземе решение за затваряне на въздушното си пространство при евентуални нови санкции наложени от страна на западните държави. Това обяви министър-председателят Дмитрий Медведев, съобщава iNews.

"Ако има санкции, свързани с енергетиката, нови ограничения за финансовия ни сектор, ние ще отговорим асиметрично", подчерта премиерът. "Ние смятаме, че имаме дружески отношения с нашите партньори и нашето небе е отворено за полети, но ако нас ни ограничават, ние сме длъжни да отговорим", добави Медведев. 

По неговите думи евентуалното затваряне на въздушното пространство над Русия ще предизвика фалита на множество западни компании. Останалите ще трябва да балансират на ръба на оцеляването, смята още Медведев. В допълнение премиерът изрази надежда партньорите на Русия " да се окажат умни".

В заключение министър – председателят коментира, че налагането на нови рестрикции за Русия няма да помогнат за постигането на мир в Украйна, а точно обратното - те ще представляват заплаха за него.