Разследващ телефонни измами екип на бТВ е нападнат от роднини на подсъдими измамници в сряда вечерта във Ветово. Репортерът Росен Цветков и операторът му Любен Кацаров се опитали да открият пуснатите по домовете им под парична гаранция ветовчани Атанас А. с прякор Стамат, Петко Шишкото, Васил Папардака, Николай Чирито и М.Д., обвинени, че са измамили 83-годишна жена от Долна Оряховица да им даде общо 22 400 лева, като шест пъти разиграли различни сюжети на схемата „Необходими пари за операция на близък“.    
Репортерите пристигнали във Ветово, за да разберат как ромите си прекарват времето след такава голяма измама и дали е вярно, че след нея Стамат е санирал къщата си. Вместо това фамилията се нахвърлила да бие репортера Росен Цветков, а жената на единия измамник счупила визьора на камерата.
„Получих удари по главата и врата с юмрук и по бедрото и гърдите с метален прът. Не можем да си обясним огромната агресия на хората, които ни нападнаха без причина при опитите ни да разберем истината за голямата измама“, каза вчера на импровизиран брифинг пред ОД на МВР Росен Цветков. Екипът отишъл във Ветово и с цел да разкрие новите схеми за телефонните измами, в които е включена и Корпоративна търговска банка. „Още на първия въпрос обаче роднини на измамника Атанас А. с прякор Стамат започнаха да ме удрят с юмруци. Агресията се повтори и в друга къща на телефонен измамник, след което повикахме полиция. Тя реагира много бързо и укроти настървените, но нашата мисия се провали“, обясни Цветков. И допълни, че телефонните измамници са много добри професионалисти, което признават и от полиция, и от прокуратура, и въпреки че изглеждат без образование и вероятно са изключително неграмотни, те винаги ще успяват. Той не вярва, че виновните за побоя ще бъдат наказани, но е категоричен, че репортерите трябва да си вършат работата и да не спират да разследват престъпленията. Двамата телевизионери влязоха в ОД на МВР, за да дадат показания по случая.
По-късно оттам обясниха, че срещу С.Д.В. и Р.Д.А., които са главните участници в нападението, има повдигнато обвинение. Очаква се прокуратурата да разпореди двамата да бъдат задържани. По случая е образувано досъдебно производство.