Гигантски домати е отгледал в градината си в Ново село русенецът Йордан Бурмов. От шест домата на един стрък трите са с тегло над килограм! Най-внушителният от тройката е ален плод, който тежи 1 килограм и 150 грама! Другите три домата са по-малки, казва Бурмов, като на фона на килограмовите чудеса доматите от по 500-600 грама вече му изглеждат едва ли не „дребнички“. 
Купих семената от магазина близо до Кооперативния пазар, разказва русенецът. На пакетчето пишеше „Розово, едро, италианско“, така че си мислех, че ще бъде нещо по-големичко от обикновено, но не съм подозирал какво ще берем това лято, смее се Йордан Бурмов. Той отглежда зеленчуци от години - за у дома, за салатка, за зимнина, рядко изнася да продава. Садил е различни сортове - и розови, и от популярните „биволско сърце“ и какви ли още не. Но такова чудо вижда за първи път.
Изглежда мястото, на което засадих разсада, им е дошло тъкмо както им трябва, размишлява русенецът. Той не е слагал нито грам тор. Само ги е поливал. Помагали са му и внуците, които също се радват на вкусните рекордьори. Много ми помагат и двамата внуци - и Данчо, който е осмокласник, наесен ще учи в жп училището в Горна Оряховица, и Ивелин, той ще бъде второкласник, гордее се щастливият дядо. 
Догодина пак ще купя от същия сорт, но ще сложа малко торчица - колкото за експеримента, да видя какво ще стане, казва той.