Видеозапис, който до момента е бил на разположение на следствения комитет в хода на разследването на катастрофата на самолета Ту-204 на авиокомпания Red Wings в през декември 2012 година, е разсекретен и публикуван от LifeNews.
По последни данни екипажът не е намалил скоростта преди самолета да заходи към полосата за кацане. В следствие на това машината не е могла да спре със спирачките и излиза от пределите на полосата, удряйки се в земния насип, който служи за предпазване и последна преграда преди автомобилния път, след което излиза на Киевското шосе.

По данни на следствието самолетът е пролетял последните 950 метра на полосата за излитане и кацане и се е врязал в ограждението със скорост от 190 километра в час. При инцидента тогава загинаха петчленния екипаж, който е изпълнявал полет от Пардубице до Москва.

Разследващите разполагат и с аудиозапис от кабината на пилотите. Съдейки от него, във време на захода към полосата капитанът силно и нервничил и викал на екипажа. Възможно е именно заради това той да е пропуснал момента, когато е било необходимо да се намали скоростта на самолета.