Регистрацията на русенската кандидатпарламентаристка листа на партия „Алтернатива за българско възраждане“ съвпадна с посещение в града на известния български поет и публицист Иван Гранитски, директор на издателство „Захари Стоянов“. Гранитски и неговият екип интелектуалци са добре познати в Русе, тъй като по възрожденски обикалят страната, като организират срещи и литературни четения, припомни водачът на листата Володя Кенарев. Той издаде, че и тази есен издателят ще доведе в Русе известни историци, писатели, философи и изкуствоведи, които ще разговарят с русенци по теми, свързани с изкуството и културата.
Когато научих, че Володя Кенарев ще води листата на АБВ, изпитах двойствени чувства, призна Иван Гранитски. Извънредно много се зарадвах, защото го познавам от няколко десетилетия и зная, че е един от най-талантливите съвременни български художници, което означава, че бъдещият парламент има шанс личност като него - талантлив, почтен и отговорен, да бъде депутат. От друга страна, ожалих Володя, защото добре познавам българските политически нрави, които през последния четвърт век са доминирани от скандали, крамоли, безпринципни противопоставяния и почти пълно отсъствие на усещане за отговорност на народните представители, каза издателят. И, познавайки Володя много добре, зная, че той ще има нелеката задача да защитава не само националните каузи, но и моралните принципи, покланям му се и го подкрепям за това, че поема тази тежест, която, уви, ще му попречи да рисува своите картини, добави Гранитски.
АБВ представя пълна листа за изборното състезание. След Володя Кенарев се нареждат юристът Венцислав Великов, хирургът д-р Милко Костадинов, университетският професор Веселин Григоров, директорът на банка „Пиреос“ Светлозар Кабаев, предприемачът Найден Найденов, неврологът д-р Геновей Узунов, доц.Елица Вълчева-Куманова, икономистът Стелиян Стефанов, инж.Преслава Макаер, Явор Янчев, д-р Светослав Божинов, Светла Ботева, Анатоли Петров, инж. Симеон Монев и Стефан Ангелов.