Въоръжен грабеж на 92 лева е извършен в павилиона за вестници и цигари на бул.“Скобелев“ срещу Математическа гимназия.
В сряда около 15.10 часа мъж на възраст 20-25 години с нахлупена до очите синя шапка с козирка се пъхнал до кръста през гишето вътре в павилиона и размахал пистолет пред продавачката.
„В първия момент реших, че пищовът не е истински, но все пак се уплаших. Чух го да казва тихо „Отвори касата и се дръпни“. Отворих я, а той се пресегна, каза „Много малко пари, бе“ и ги взе. След това грабна колелото си и тръгна към автосервиза в съседство. Успях да видя, че беше облечен с бели бермуди и обут с нови бели маратонки“, разказа продавачката вчера пред „Утро“.
Тя веднага натиснала паник бутона и на място пристигнал екип на охранителната фирма 3S. Като разбрали, че става въпрос за грабеж на 98 лева, гардовете се обадили в полицията. А направената ревизия показала, че са откраднати 92 лева.
Това е третият грабеж за последните девет дни. Миналия вторник призори мъж с маска и джобно ножче успя да задигне 170 лева и една бира от денонощен магазин на бул.“Хр.Ботев“. В събота вечерта пък друг мъж на около 50 години си взе боза от бакалия в „Здравец“, но вместо да я плати, нанесе едно кроше на продавачката и отмъкна оборота от 180 лева.