Странно архитектурно решение изникна в началото на ул.“Ибър“ в кв.“Родина“, оплакват се жители на района. Проверка на „Утро“ на място установи, че уличата е преградена до половината от вдигнат с подръчни материали временен навес, който няколко дни си стои необезпокояван от нещо.
Съоръжението било поставено още в неделя.
Хората вдигаха сватба в неделя и тъй като прогнозата предвиждаше да вали, решиха да направят навес, за да не се провалят традиционните свирни на музикантите и да не се измокрят гостите, обясни съсед на семейството.
Издигналите скалъпеното съоръжение вчера не бяха в дома си. Покрай празненствата нямали време да премахнат съоръжението, но всеки момент щели да го направят. Целта им изобщо не била навеса да стои за постоянно. Още повече, че според комшията той не пречел на никого, освен на мрънкащите възрастни хора, които живеят наблизо. По улицата нямало много движение, а и можело спокойно да се преминава, като се заобиколели металните пръти, тъй като те са поставени точно на осевата линия. Нещо повече - навесът дори имал положително въздействие - карал препускащите шофьори да намаляват, вместо да режат с мръсна газ колите си.
Жалващите се от екстравагантното решение обясниха, че по време на сватбата улицата е била непроходима. Те подали сигнали на 112 и в полицията. На място дошли униформени, които най-вероятно са предупредили хората да премахнат час по-скоро навеса, но до вчера този час не беше настъпил и нямаше признаци, че наближава.