Някои от най-големите звезди на тениса изразиха любопитно мнение преди старта на US Open. Ето как отговориха те на някои сериозно и не чак толкова сериозни въпроси:

Роджър Федерер за отсъствието на Надал
Повече съм разочарован за феновете, за неговите фенове и за самия турнир. Със сигурност турнир като US Open не зависи само от един човек, но щеше да бъде още по-вълнуващо, ако Рафа участваше. Ние играчите можем само да му пожелаем да се възстанови бързо и скоро отново да го видим на корта. В същото време мисля, че сега пред нас се открива възможност да вземем предимство от факта, че той отсъства. Той определено е един от много трудните за побеждаване играчи. 

Новак Джокович за новото поколение тенисисти
И преди съм го казвал – позитивно е да виждаме, че се задава нова генерация от тенисисти, които вече започват да печелят двубои срещу топ състезателите и се конкурират за големите трофеи. Раонич и Димитров са на върха от младите, те наистина показват много добър тенис. И двамата стигнаха до полуфинал на Уимбълдън. Сигурен съм, че хората, които се интересуват от спорт са доволни да видят нови лица.

Южени Бушар за чувството да играеш в Ню Йорк
Много е вълнуващо. Виждам US Open като обаятелен турнир. Това е думата, която излиза в ума ми. Градът е изпълнен с енергия. Феновете са тук. Това е лудост, една заета, забързана седмица. Ако през целия сезон трябваше да се справяме с това, може би щеше да ни дойде малко в повече. Но за US Open това е страхотно. Мисля, че всички тенисисти се вълнуват, когато се завърнат тук. Аз не правя изключение. Всеки път когато съм тук се чувствам така, сякаш идвам за първи път. Правя си снимки навсякъде и гледам през стъклото на колата. Правила съм го около 10 пъти.

Симона Халеп за чувството да играеш пред шумната публика на US Open
Мисля, че е много приятно да играеш когато хиляди души те гледат от трибуните. За мен няма значение дали те ще бъдат шумни, защото когато съм на корта аз пределно фокусирана върху моята игра. Всеки може да прави каквото си поиска. Всеки човек е свободен. Вярно е обаче, че ние играчите имаме нужда от тишина по време на точките. Но всеки тенисист е различен, на мен лично не ми пука. Нямам проблем с шума.

Мария Шарапова за мечтания партньор за смесени двойки
Можете ли да върнете Джон МакЕнроу на корта? ОК, с удоволствие бих играла с него. В сравнение с него аз изглеждам като твърде концентрирана на корта. Може би той ще изкара дивата ми страна, не знам.