С до 50% по-евтино излиза почивката в Гърция, ако бъде резервиран хотел през септември. Тогава нощувката и закуската в двойна стая в хотел в Халкидики струва 30 евро, а квартири могат да се намерят и за 20 евро.

Ако изберете да пътувате до южната ни съседка със самолет, билетите са по-евтини за сутрешните полети. За да променяте датите на пътуване, в случай че нещо се обърка, изберете билети semiflex, които се сменят срещу известно доплащане. Много авиокомпании уреждат значителни намаления за наемане на кола или мотор.

Много оферти в интернет са по-изгодни за 5-дневна, отколкото за 3-дневна почивка. Масово предпочитан е пакетът all inclusive („ол инклузив”).

Ако изберете да почивате на къмпинг, изберете места, които не са популярни сред чуждестранните туристи. Пазарете се за цената и условията.

За къмпингарска почивка в Санторини през септември ще трябва да платите по 15 евро за нощувка в бунгало и около 13 евро за палатка. Фериботът от Пирея в двете посоки струва 47 евро.

Корабчето от Пирея за о-в Сирос отиване и връщане струва 36 евро, а на къмпинга Two Hearts в Галисас (twohearts-camping.com) цената за нощувка е 8 евро на човек, информира в. „24 часа“. Ако желаете повече удобства, можете да наемете дървено бунгало срещу 12 евро на човек, а при резервация по интернет имате 10% отстъпка.