Екшън сцена досущ като в холивудски филм се разиграла в края на март 2013 година край Бяла. Джип „Мерцедес“ бил спрян за полицейска проверка. Униформените погледнали документите на шофьорката и колата, проверили и багажника за съмнителни вещи. Наредили на жената и пътуващия с нея мъж да излязат от джипа, а след като не открили нищо незаконно, поискали да се отвори кората на пода в багажника.
Когато чул това, мъжът обяснил, че тя се отваря от купето на колата. Качил се, но вместо да отвори скритото отделение в багажника, запалил двигателя и потеглил рязко. След като изгубил от поглед полицаите в огледалото за обратно виждане, шофьорът изхвърлил заредения си със седем патрона пистолет  и скоро след това спрял на бензиностанция ОМВ в Бяла.
Не след дълго дошли и полицаите, а мъжът обяснил, че избягал от тях, защото помислил, че са преоблечени престъпници. Началникът на районното управление в Бяла веднага разпоредил да се обходи и претърси трасето, по което е минал джипът. И съмненията за нередности веднага се доказали - в тревата край пътя бил открит сребристият пистолет, върху който са открити ДНК следи от избягалия мъж. Заключението на експертизата било, че биологичен материал няма как да бъде оставен при случаен допир с оръжието, а ДНК-то е оставено след вадене на пълнителя от пистолета.
За осуетяването на полицейска проверка и незаконното държане на пистолет прокуратурата поиска мъжът да бъде наказан с три години затвор. Самият той пък заяви пред съда, че никога не е имал пистолет и е избягал от проверката на униформените, защото помислил, че ще го отвлекат или застрелят.
Оказало се, че осъжданият К.Б. всъщност е бил обект на не един или два опита за убийство. Психологичната експертиза показала, че той не винаги успява трезво да преценява случващото се, тъй като е в непрекъснат страх за живота си. Един от опитите за убийството му станал в края на ноември 2011 година, когато го спасила единствено навременната медицинска помощ. Тогава той е застрелян 7 пъти и има пирон в крака. За това, че носил пистолет, без да има разрешение за това, Беленският районен съд го осъди на половин година затвор при първоначален строг режим. Той ще трябва да плати и над 4000 лева разноски по делото. К.Б. обаче бе признат за невинен, че е попречил на проверка на полицаите. Според съда действията на униформените са били неправомерни и затова оправда отпрашилия мъж.
Присъдата е само на първа инстанция.