Кметът на Бъзън Василена Цанкова е в списъка за хранителни помощи за социално слаби. Тази „бомба“ бе хвърлена в интернет от хора от селото и предизвика изригване сред вечно стоящите на пост пред компютрите си хейтъри.
Действително името на Цанкова е включено в списъка на жителите на Бъзън, тъй като право на хранително подпомагане имат лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас. Но това е само видимата част от истината.
Не се срамувам, че имам дете първокласник и че държавата иска да ми помогне, каза за „Утро“ Цанкова. 
Тя е майка на четири деца, като преди пет години също е имала първокласник и отново е била в списъка за подпомагане с продукти от Европейския социален фонд. И тогава, и сега обаче полагащата й се храна е дарена на възрастни хора, които не са попаднали в списъка от нуждаещи се. 
Ако имаше какво да крия, нямаше да публикувам списъците в официалната фейсбук страница на селото. Винаги съм работила за децата и хората, помагам им по всякакъв начин, но без да го афиширам, тъй като нямам нужда от ПР! Правила съм го и преди да бъда кмет, и ще продължавам да го правя, категорична бе Цанкова.
В случая обаче отказът да направи жеста си публичен е превърнат в бумеранг, който я удря безмилостно под гръмките хули на преобладаващото в интернет злословие.