Майка, заченала ин витро, е родила близнаци, чийто родители на практика са чужда двойка, която е кандидатствала за процедурата.

Причината е лекарска грешка, при която медиците разменени ембрионите. Днес двете семейства оспорват родителските права на родените през август бебета, разказва Би Би Си.

Родени под знака на Лъв близначета поемат по белия свят без яснота кои са техните родители. Грешката била установена при тест на ДНК на забременяла ин витро жена още преди месеци.

Тестът показал, че тя е в утробата й са ембрионите на друга семейна двойка. Именно другото семейство предяви съдебен иск да вземе децата. От друга страна, жената, износила бебетата, се счита за законна, а не сурогатна майка, което постави пред сериозно изпитание съдът в Рим.

Европейското законодателство обаче не е достатъчно изчерпателно за подобна дилема и случаят постави проблема на дневен ред и в Страсбург.

"Ние сме щастливи, много щастливи. Нашите деца са родени вече регистрирани. И никой няма да бъде в състояние да ни хи вземе" казва жената, родила децата.