Ферихан Ахмедова отново ще бъде водач на русенската листа на ДПС. Това е решено на разширено заседание на националното ръководство на партията с участието на общинските и областните лидери, на което бяха подредени листите на ДПС за парламентарните избори на 5 октомври.
Ахмедова, която е областен председател на партията, вече има опит като водач на листа - тя оглави колоната на вота през май миналата година и влезе в парламента.
На втора позиция е директорът на Регионалната инспекция по околна среда и води Дауд Ибрям. Трета е зам.областната управителка Айлян Карамехмедова.
Следващите в 16-членната листа на Движението са младежкият лидер на партията д-р Мехмед Мехмедов и Айлин Абилова, общински съветник в Русе.
Прогнозираното завръщане на Емел Етем в политиката като водач на русенската листа на ДПС не се състоя. Бившият вицепремиер и министър по бедствията и авариите в кабинета „Станишев“ се е отказала от номинацията с мотива, с който се оттегли през 2009 година - че иска да даде път на младите.