С игри на карти от бабино време, които са почти напълно непознати за съвременните деца, ще приключи днес приключението за деца „Лято в музея“. Алтернативните игри ще се проведат на открито в Лапидариума на Историческия музей и идеята е с това последният десети ден от иницативата да обяви „Не на компютърните игри“. Заедно с това във фоайето на музея ще бъде подредена изложба с любими предмети и играчки на русенчетата.
По време на тазгодишното „Лято в музея“ детската група се запозна с тайнствата на траките, как са възникнали първите селища, как се пише с римски цифри и букви, какви неща са се случили за първи път в Русе. Децата научиха как са изглеждали римските и средновековните крепости, колко са тежки римските военни доспехи и как се строи средновековна крепост.
Днес участниците в инициативата ще получат и грамоти за изявена творческа съпричастност към заниманията в музея. С това ще бъде поставен и официалният финал на проявата, с която за пореден път Историческият музей обръща специално внимание на най-малките жители на Русе.