Обвинената в изнудване на собственика на верига магазини „Щастливото бебе“ Петър Петров ще може да се радва на почти пълна свобода срещу парична гаранция от 2500 лева. Това реши вчера Окръжният съд и измени с по-лека мярка домашния арест, който Десислава Иванова изтърпяваше.
Защитата на младата жена вчера настояваше тя да бъде пусната срещу подписка, тъй като не работи и няма доходи. Прокуратурата пък поиска тя да бъде освободена от домашния арест срещу 5000 лева.
Иванова е една от шестимата обвинени за рекет на обща стойност 260 000 лева през март миналата година. За рекетьори са сочени още приятелят на Иванова Камен Георгиев, варненският общински служител Ивайло Костов, екстрасенсът Божидар Караджов, както и двама студенти - Илиян Богданов и Георги Нейчев. Повечето от тях също са пуснати под парична гаранция или домашен арест. Обвиненията срещу тях са, че са изнудвали бизнесмена за общо 260 000 лева, като един от подсъдимите се е представял за прокурор. Той предлагал услугите си на Петров, за да го отърве от дело за пране на пари.